24.11.2020 2004

Hormatly Prezidentimiziň ýaşlaryň tebigy zehinini açmak we ösdürmek babatda bilim işgärleriniň öňünde goýan wezipelerini durmuşa geçirmek, okuw maksatnamalaryny özleşdirmekde aýratyn ukyp-başarnyklaryny görkezen talyp ýaşlary höweslendirmek maksady bilen, orta hünär okuw mekdepleriň talyplarynyň arasynda Döwlet bäsleşigi 2020-nji ýylyň 15-nji maýynda uzagara onlaýn gömüşinde geçiriler.

Döwlet bäsleşigi geçirýän ýokary we orta hünär okuw mekdeplerinde özara birikdirilen kompýuterler bilen üpjün edilen otaglar Halkara nebit we gaz uniwersitetinde, Balkanabat nebitçilik orta hünär okuw mekdebinde, Daşoguz şäherindäki Türkmen oba hojalyk institutynda, Seýitnazar Seýdi adyndaky Türkmen döwlet mugallymçylyk institutynda we Türkmenistanyň Döwlet energetika institutynda taýýarlandy. Bäsleşigiň geçirilýän pursatlaryny berk gözegçilikde saklamak maksady bilen ady agzalan ýokary we orta hünär okuw mekdeplerindäki otaglar wideoarabaglanyşygyny ýola goýmak üçin ýokary tizlikli internet we web-kameralar bilen üpjün edildi.

Orta hünär okuw mekdepleriniň talyplarynyň okuw dersleri boýunça Döwlet bäsleşigine gatnaşjak talyp ýaşlarynyň ählisine üstünlik arzuw edýäris!